Sposób przygotowania:
Sero-śmietanowiec z bananem i truskawką
Masło ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy śmietankę, aromat cytrynowy i krótko miksujemy. Dodajemy serki homogenizowane i miksujemy do momentu połączenia składników. Żelatynę moczymy w 1 szklance wody. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Do galaretki dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Dobrze mieszamy i wlewamy do masy serowej. Banany kroimy w 1 cm kawałki. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 28 x 35 cm smarujemy tłuszczem. Następnie wlewamy masę i wstawiamy do lodówki, aby się schłodziło. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 5,5 szklanki wody, po czym studzimy. Truskawki kroimy na połówki i układamy na masie. Ciasto zalewamy przestudzoną galaretką. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny, aby ciasto stężało.