Sposób przygotowania:
Serowe bułeczki z jabłkiem
1- Margarynę wkładamy do garnuszka i rozpuszczamy w mleku
2-Do miski wsypujemy make z proszkiem do pieczenia i cukier
3- Składniki miksujemy wlewając rozpuszczona margarynę z mlekiem
4- Masę przekładamy na stół dodajemy twaróg i energicznie zagniatamy ciasto tak aby zrobiło nam się elastyczne
5- Ciasto rozwałkowujemy na kilka milimetrów i kroimy w kwadraty 8 centymetrowe mi akurat wyszło 12
6- Na każdym kawałku ciasta kładziemy kawałek jabłka składamy na pół i sklejamy miejsce zlepienia roztrzepanym jajkiem
7- Bułeczki układamy na blaszce pokrytej pergaminem posmarować resztą jajka i piec 20 minut w 180 stopniach
8 -Z cukru pudru i białka robimy lukier kręcimy, kręcimy i powstaje lukier polewamy przestudzone bułeczki smacznego
2-Do miski wsypujemy make z proszkiem do pieczenia i cukier
3- Składniki miksujemy wlewając rozpuszczona margarynę z mlekiem
4- Masę przekładamy na stół dodajemy twaróg i energicznie zagniatamy ciasto tak aby zrobiło nam się elastyczne
5- Ciasto rozwałkowujemy na kilka milimetrów i kroimy w kwadraty 8 centymetrowe mi akurat wyszło 12
6- Na każdym kawałku ciasta kładziemy kawałek jabłka składamy na pół i sklejamy miejsce zlepienia roztrzepanym jajkiem
7- Bułeczki układamy na blaszce pokrytej pergaminem posmarować resztą jajka i piec 20 minut w 180 stopniach
8 -Z cukru pudru i białka robimy lukier kręcimy, kręcimy i powstaje lukier polewamy przestudzone bułeczki smacznego
msewka
Zjadłabym jeszcze ciepłe.