2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

SUPERPRZEPIS

Serowe sakiewki z kantalupą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszne serowe sakiewki z niespodzianką w środku egzotyczną kandyzowaną kantalupą-odmianą melona,było mega słodko i apetycznie!

Serowe sakiewki z kantalupą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowe sakiewki z kantalupą

 

  • Ciasto serowe:

 

  • 200 g twarożku mielonego
  • 300 g mąki tortowej
  • 16 g cukru waniliowego
  • 8 łyżek mleka
  • 5 łyżek oleju roślinnego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

 

  • Nadzienie:
  • 300 g twarożku mielonego
  • 100 g kandyzowanej kantalupy
  • 2 żółtka
  • 2 czubate łyżki cukru
  • 1 czubata łyżka startej skórki z cytryny
  • 1 łyżka cukru waniliowego

 

 

Sposób przygotowania:

Serowe sakiewki z kantalupą
Ciasto: Zmielony twarożek rozcieramy z mlekiem, olejem szczyptą soli i cukrem waniliowym,mieszamy z mąką wymieszaną dokładnie z proszkiem do pieczenia i zagniatamy szybko ciasto. Nadzienie: Kandyzowaną kantalupę kroimy w drobną kostkę mieszamy z twarożkiem dodajemy żółtka i cukier oraz skórkę startą z cytryny,mieszamy wszytko razem dokładnie. Ciasto wałkujemy na prostokąt tniemy na około 14 równych części -prostokątów nakładamy łyżeczką na środek ciasta nadzienie ,brzegi lekko podnosimy i zlepiamy w niewielkie sakiewki.Wkładamy do nagrzanego do 170*c i pieczemy około 30 minut do koloru złocisto-brązowego.Podajemy wystudzone z filiżanką ulubionej herbaty.
Serowe sakiewki z kantalupą
z sera mąki oleju mleka zagniatamy szybko ciasto
Serowe sakiewki z kantalupą
z twarożku skórki i żółtek przygotowujemy nadzienię
Serowe sakiewki z kantalupą
dodajemy pokrojoną kantalupę i mieszamy wszytko razem
Serowe sakiewki z kantalupą
ciasto wałkujemy kroimy na prostokąty nadziewamy formujemy sakiewki pieczemy

Tagi:

ciasto