Sposób przygotowania:
Sakiewki naleśnikowe na pomarańczach
Sos malinowo-truskawkowy: Umyte i osuszone owoce (lub wcześniej rozmrożone truskawki i maliny) przekładam do naczynia, zasypuję cukrem i miksuję blenderem, aż powstanie gęsty sos. W razie czego można dosłodzić sos. Nadzienie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z połową cukru pudru i ziarenkami wyskrobanymi wanilii. Serek naturalny łączę z pozostałym cukrem pudrem. Do serka dodaję ubitą na sztywno śmietanę, łączę delikatnie. Pomarańcze dokładnie myję, kroję w cienkie półplastrerki. Układam półplasterki pomarańczy na talerzach tworząc okrąg. Naleśniki: W misce miksuję razem mleko, wodę gazowaną, jajka z mąką i szczyptą soli. Naleśniki smażę na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na teflonowej patelni. Przekładam usmażone naleśniki na ogrzany talerz. Sakiewki: Na każdy usmażony naleśnik kładę czubatą łyżkę nadzienia - albo więcej w zależności od wielkości naleśnika, chwytam za końce naleśnika formując sakiewkę. Nadziane sakiewki układam na pomarańczach ułożonych dekoracyjnie na talerzu. Na koniec sakiewki polewam wcześniej przygotowanym sosem malinowo-truskawkowym. Od razu podaję.