Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Serowe ślimaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne ślimaczki,które smakują na zimno jak i na gorąco.Sprawdzą się jako przekąska np.na imprezach.

Serowe ślimaczki

Składniki:

Serowe ślimaczki

 

 

  • dodatkowo:
  • mąka do podsypania
  • jajko do posmarowania
  • papryka w proszku do posypania( słodka lub ostra)

Sposób przygotowania:

Serowe ślimaczki
Podane składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto,formujemy kulę i wkładamy i do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie z ciasta toczymy cienkie wałeczki i zawijamy ślimaczki. Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Każdy smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy według uznania papryką w proszku. Ślimaczki pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.

Tagi:

jajko jajka