Sposób przygotowania:
Serowe ślimaczki 4
Do miski przełożyć palmę, mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i twaróg. Wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować na grubość ok. 3 mm w prostokąt. Płat ciasta posypać kakao granulowanym. Zwinąć w ścisły rulon. Kroić plastry o grubości ok. 0,5 cm. Ułożyć je na natłuszczonej blasze. Drugą część ciasta również rozwałkować w prostokąt o grubości ok. 3 mm. Posypać go wiórkami kokosowymi. Zwinąć w ścisły rulon, kroić w plastry i układać na natłuszczonej blasze. Obie blachy z ciastkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Włączyć termoobieg. Ciastka piec ok. 20 minut (aż się ładnie zrumienią). Jeszcze ciepłe ciastka oprószyć cukrem pudrem. Najlepiej smakują po ostudzeniu.