Sposób przygotowania:
Szybka przekąska z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwijamy. Układamy na nim plastry sera żółtego. Na ser dajemy szynkę, pokrojoną na paski paprykę oraz porwane na mniejsze kawałki liście świeżej bazylii.
Całość zwijamy w rulon. Owijamy go w papier do pieczenia, na którym było ciasto i wstawiamy na chwilę do lodówki, by ciasto się schłodziło.
Schłodzone ciasto smarujemy rozmąconym żółtkiem i kroimy na plasterki o grubości 1,5-2 cm. Powstałe ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 200 st. około 15-20 minut. Wierzch musi się zarumienić.
Podajemy od razu po upieczeniu.
Całość zwijamy w rulon. Owijamy go w papier do pieczenia, na którym było ciasto i wstawiamy na chwilę do lodówki, by ciasto się schłodziło.
Schłodzone ciasto smarujemy rozmąconym żółtkiem i kroimy na plasterki o grubości 1,5-2 cm. Powstałe ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 200 st. około 15-20 minut. Wierzch musi się zarumienić.
Podajemy od razu po upieczeniu.
robaczek
misia5
Dokładnie :) Nie ma to jak szybka przekąska z ciasta francuskiego :)
lukrowanepierniczki
misia5
One są najlepsze. Chwila pracy i można się cieszyć pysznym małym co nieco :)
Czekoladka 2
misia5
Zgadzam się w 100%
Czekoladka 2