Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1589]

Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego, ketchupu i sera żółtego. Idealne na imprezy, przekąskę czy na piknik. Bardzo polecam.

Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:

Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 25 dag sera żółtego
  • pikantny ketchup ( około pół szklanki )
  • czosnek suszony według uznania
  • papryka słodka według uznania
  • oregano suszone według uznania

Sposób przygotowania:

Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego
1. Ketchup mieszamy z czosnkiem, papryką i oregano. Ser żółty ścieramy na tartce o drobnych oczkach.

2. Ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i zastawiamy na 10 minut. Następnie rozsmarowujemy ketchup i posypujemy serem startym. Zwijamy jak roladę, a następnie kroimy w plasterki.

3. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20 minut.

4. Upieczone podajemy. Smakują na ciepło jak i na zimno.

Moje rady:

Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki.