Sposób przygotowania:
Sezamowa rzodkiewka-sałatka
Umyć rzodkiewki. Obciąć ogonki. Pokroić w cienkie plasterki. Lekko posolić. Usiekać szczypiorek. Wymieszać olej z pastą cytrynową, szczyptą cukru, sokiem z cytryny i posiekanymi kilkoma listkami mięty. Polać dresingiem rzodkiewki. Wymieszać. Na suchej patelni uprażyć sezam. Posypać sałatkę uprażonym czarnym sezamem. Udekorować listkami mięty. Podawać na świeżo np. do grillowanego kurczaka. * jeśli nie mamy pasty z trawy cytrynowej można dodać szczyptę otartej skórki cytrynowej- ważne by dresing miał wyraźnie cytrynowy posmak
![Sezamowa rzodkiewka-sałatka Sezamowa rzodkiewka-sałatka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sezamowa-rzodkiewka-salatka-193368.jpg)
![Sezamowa rzodkiewka-sałatka Sezamowa rzodkiewka-sałatka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sezamowa-rzodkiewka-salatka-193369.jpg)
![Sezamowa rzodkiewka-sałatka Sezamowa rzodkiewka-sałatka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sezamowa-rzodkiewka-salatka-193370.jpg)
![Sezamowa rzodkiewka-sałatka Sezamowa rzodkiewka-sałatka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sezamowa-rzodkiewka-salatka-193371.jpg)