Ssak

Ssak

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Shab

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxcxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Shab

Składniki:

Shab

 

  • 7 kotletów wieprzowych w miarę dużych
  • 20-30 dag pieczarek
  • kawałek papryki czerwonej
  • cebula
  • olej
  • przecier poomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Shab
Mieso bardzo dokładnie rozbić tłuczkiem, tak aby było bardzo cienkie ale bez dziurek. przyprawic sola i pieprzem. Pieczarki, paprykę, cebulę poddusić na tłuszczu, dodac koncentrat pomidorowy- tyle żeby tylko zagęścić farsz. Farsz układac na środku mięska, zwijąc w kształt sakiewek i związywać nitką u góry. Ułożyć na blaszce i piec podlewając wytworzonym sosem. Po upieczeniu usunąć nitki.