Sposób przygotowania:
Shoarma z ryżem i sałatką
Przygotować w miseczce zalewę z oleju i wszystkich podanych przypraw. Mięso ( wcześniej namoczone i wypłukane ) pokroić w cienkie paseczki, wymieszać w misce z zalewą z przypraw i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po godzinie lub kilku wyjmujemy mięso na gorącą patelnię z tłuszczem i smażymy na rumiany kolor około 20 min. Ja wrzuciłam na patelnię, gdy zaczynała mi się gotować woda na ryż.
Shoarmę podajemy z frytkami albo z ryżem i dowolną sałatką, np. z kapusty pekińskiej oraz z sosem czosnkowym ( do frytek może być sos pomidorowy ). SMACZNEGO :)
Shoarmę podajemy z frytkami albo z ryżem i dowolną sałatką, np. z kapusty pekińskiej oraz z sosem czosnkowym ( do frytek może być sos pomidorowy ). SMACZNEGO :)