Sposób przygotowania:
Shoarma z pieczarkami
Mięso myjemy, oczyszczamy z niedoskonałości. Kroimy je na małe kawałeczki. Skrapiamy je octem balsamicznym. Dodajemy przyprawy - najwięcej curry, ale warto tez dodać po szczypcie papryki, imbiru, bazylii i troszkę soli.Mieszamy starannie, tak by przyprawy oblepiły kawałeczki mięsa. Odstawiamy tak przygotowanego kurczaka do lodówki na co najmniej pół godziny.
W tym czasie obieramy pieczarki i cebule. Kroimy je na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy odrobinę oleju. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa. Lekko je solimy. Gdy pieczarki zmiękną i odparują większość wody dodajemy do nich mięso.Mieszamy. Kiedy mięso się podsmaży, zbieramy wszystko na środek patelni i posypujemy żółtym serem. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na malutkim ogniu,aż ser się rozpuści. Ja shoarmę podaję z ryżem.
W tym czasie obieramy pieczarki i cebule. Kroimy je na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy odrobinę oleju. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa. Lekko je solimy. Gdy pieczarki zmiękną i odparują większość wody dodajemy do nich mięso.Mieszamy. Kiedy mięso się podsmaży, zbieramy wszystko na środek patelni i posypujemy żółtym serem. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na malutkim ogniu,aż ser się rozpuści. Ja shoarmę podaję z ryżem.