Sposób przygotowania:
Shrek
Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać żółtka.
Mąki wymieszać z proszkiem i dodawać stopniowo do masy jajecznej. dodać cukier waniliowy a na sam koniec ocet i delikatnie wymieszać.
Wstawić ciasto do zimnego piekarnika . Nastawić na 200 stopni i piec około 40 minut.
Budyń ugotować na pysiu i wylać na upieczony biszkopt.
Na gorącym budyniu ułożyć delicje. Odstawić do wystygnięcia
Następnie ubić śmietanę i dodać do niej 1 galaretkę (rozrobioną w szklance gorącej wody) już gęstniejącą. Masę rozłożyć na delicjach. Wierzch można zalać zieloną galaretką bądż posypać startą czekoladą. Oba warianty są bardzo fajne :)
Mąki wymieszać z proszkiem i dodawać stopniowo do masy jajecznej. dodać cukier waniliowy a na sam koniec ocet i delikatnie wymieszać.
Wstawić ciasto do zimnego piekarnika . Nastawić na 200 stopni i piec około 40 minut.
Budyń ugotować na pysiu i wylać na upieczony biszkopt.
Na gorącym budyniu ułożyć delicje. Odstawić do wystygnięcia
Następnie ubić śmietanę i dodać do niej 1 galaretkę (rozrobioną w szklance gorącej wody) już gęstniejącą. Masę rozłożyć na delicjach. Wierzch można zalać zieloną galaretką bądż posypać startą czekoladą. Oba warianty są bardzo fajne :)