agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

siekane kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

siekane kotleciki które można podawać na zimno

siekane kotleciki

Składniki:

siekane kotleciki

 

  • Mięso mielone 40 dag
  • Mała bułka
  • Jajka 4 sztuki
  • Cebula 1 sztuka
  • Sól, pieprz
  • Tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

siekane kotleciki
Bułkę namoczyć w wodzie, gdy napęcznieje odcisnąć nadmiar wody. Cebulę obrać i drobno pokroić, poddusić na łyżce tłuszczu. Mięso i bułkę dobrze wymieszać, dodając cebulę i jajka. Doprawić do smaku. Wyrobiona masa nie powinna się kleić do rąk. Uformować 8 płaskich kotlecików i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.