szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Siekane kotlety drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masę na kotlety możemy przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce. To smaczna propozycja na szybki obiad.

Siekane kotlety drobiowe

Składniki:

Siekane kotlety drobiowe

 

  • 60 dag. fileta z piersi kurczaka
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka maggi
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Siekane kotlety drobiowe
Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski i dodać posiekaną drobno cebulę. Wbić jajka i wsypać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.

Masę doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, maggi i curry.

Wymieszaną masę wstawić na 2 godziny do lodówki.

Następnie smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.