iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Skórka cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatek do róznego rodzaju ciast itp. Zawsze lepiej smakuje naprawde polecam napewno taki słoik przyda sie w kuchni.

Skórka cytrynowa

Składniki:

Skórka cytrynowa

 

  • 10 dag skórki z ostrej cytryny
  • 90 dag cukru

Sposób przygotowania:

Skórka cytrynowa
Cytryny wyszorować w ciepłej wodzie, sparzyć i osuszyć. Skórę otrzeć na tartce, wsypać do niej cukier, utrzeć na masę. Złożyc do słoika, dokładnie ubić. Słoik szczelnie przykryć, ponieważ skórka z cukrem szybko wysycha, traci aromat, a wyschnięta trudno wybierać ze słoika. Skórke mozna sporządzać stopniowo, w miarę zurzywania cytryn. Dopełniac nia słoiki. Skórkę cytrynową przed utarciem z cukrem można, zamiast zcierać na tartce, pokroic e drobną kostkę obrawszy uprzednio cytryny i usunowszy ze spodniej strony białą włuknistą warstwą.