kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Skorzonera po rzymsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Warzywa wyszorować szczotką pod bieżącą wodą,

Skorzonera po rzymsku

Składniki:

Skorzonera po rzymsku

 

  • skorzonera 800 g
  • mąka 1/2 łyżki
  • migdały 50 g
  • białka 2 szt
  • tłuszcz 1 łyżka
  • sól
  • ocet winny

Sposób przygotowania:

Skorzonera po rzymsku
Warzywa wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać i wkładać do lekko zakwaszonej wody, aby nie sczerniały. Następnie pokrajać w poprzek na kawałki o długości 8 cm, włożyć do lekko zakwaszonej wrzącej wody z dodatkiem soli, cukru oraz mąki. Gotować ok. 40 min. Bez przykrycia. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Miękkie warzywa wyjąć, osuszyć, panierować w ubitych białkach, posypać migdałami, ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i zapiec w piekarniku.

Tagi:

skorzonera