Sposób przygotowania:
Skrzydełka ogniste bardzo kleistePrzygotowanie skrzydełek
![Skrzydełka ogniste bardzo kleiste Skrzydełka ogniste bardzo kleiste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-ogniste-bardzo-kleiste-377495.jpg)
Skrzydełka należy umyć i przekroić na dwie części.
Przygotowanie marynaty
![Skrzydełka ogniste bardzo kleiste Skrzydełka ogniste bardzo kleiste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-ogniste-bardzo-kleiste-377496.jpg)
Czosnek ścieramy na papkę na tarce.
ETAP 3:
![Skrzydełka ogniste bardzo kleiste Skrzydełka ogniste bardzo kleiste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-ogniste-bardzo-kleiste-377497.jpg)
Mieszamy ze sobą, czosnek, sos sojowy, miód, ocet winny, olej, paprykę słodką i ostrą, oraz posiekaną szalotkę.
Przygotowanie marynaty
![Skrzydełka ogniste bardzo kleiste Skrzydełka ogniste bardzo kleiste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-ogniste-bardzo-kleiste-377498.jpg)
Na koniec dodajemy keczup i posiekane chili. Odstawiamy marynatę na 30 minut aby smaki sobą przeszły.
Pieczenie
![Skrzydełka ogniste bardzo kleiste Skrzydełka ogniste bardzo kleiste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-ogniste-bardzo-kleiste-377499.jpg)
Skrzydełka pokrywamy marynatą. Odstawiamy na 1 godzinę. Następnie pieczemy przez 50 minut w temp. 170 stopni.
Marika-
Magdalena88