VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Ogniste skrzydełka z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Oj jak ja uwielbiam takie smaki. Chrupiące skrzydełka, ogniście ostre. Szybki, smaczny i aromatyczny obiad!

Ogniste skrzydełka z sezamem

Składniki:

Ogniste skrzydełka z sezamem

 

  • 1 kg skrzydełek
  • 4 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Ogniste skrzydełka z sezamem
Skrzydełka dokładnie myjemy. W miseczce mieszamy keczup, miód, ostrą czerwoną paprykę, oliwę z oliwę i sezam. Całość wylewamy na skrzydełka i dodatkowo wcieramy marynatę w mięso. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 40 minut. Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso (jeżeli chcemy by się zarumieniło).