Sposób przygotowania:
Skrzydełka pieczone w miodzie i sosie sojowym
Skrzydełka myjemy i osuszamy. Ze szydełek odcinamy lotki ( nie będą nam potrzebne ) i dzielimy skrzydełka na dwie części. W misce łączymy sos sojowy z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym na drobnej tarce imbirem i posiekaną papryczką chilli. Marynatę starannie mieszamy i przekładamy do niej po porcjowane skrzydełka. Skrzydełka marynujemy minimum godzinę, ale im dłużej tym lepiej. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni , skrzydełka przekładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego, zalewamy je marynatą i pieczemy 40 minut. Serwujemy razem z powstałym sosem, najlepiej na gorąco, ale skrzydełka świetnie smakują na zimno
Weronika91
Igraszki Losu
dlatego lubię tą marynatę, dodasz więcej miodu jest słodka, dasz więcej chilli daje ogień :)
baszka164
Igraszki Losu