Sposób przygotowania:
Skrzydełka w marynacie pomidorowejETAP 1:
![Skrzydełka w marynacie pomidorowej Skrzydełka w marynacie pomidorowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-marynacie-pomidorowej-424646.jpg)
Skrzydełka kroimy na części i gotujemy w wodzie (ok.1 litr) z dodatkiem kostek rosołowych. Gdy będą miękkie to wyciągamy je z rosołu i studzimy.
ETAP 2:
![Skrzydełka w marynacie pomidorowej Skrzydełka w marynacie pomidorowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-marynacie-pomidorowej-424647.jpg)
Zimne skrzydełka przyprawiamy z każdej strony przyprawą do kurczaka.
ETAP 3:
![Skrzydełka w marynacie pomidorowej Skrzydełka w marynacie pomidorowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-marynacie-pomidorowej-424648.jpg)
Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 4:
![Skrzydełka w marynacie pomidorowej Skrzydełka w marynacie pomidorowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-marynacie-pomidorowej-424650.jpg)
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
ETAP 5:
![Skrzydełka w marynacie pomidorowej Skrzydełka w marynacie pomidorowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-marynacie-pomidorowej-424651.jpg)
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Do słoików wkładamy cebulę i usmażone skrzydełka.
ETAP 6:
![Skrzydełka w marynacie pomidorowej Skrzydełka w marynacie pomidorowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-marynacie-pomidorowej-424652.jpg)
Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy skrzydełka. Słoiki zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Gdy ostygną przechowujemy w lodówce.