Sposób przygotowania:
Skrzydełka w marynacie pomidorowejETAP 1:

Skrzydełka kroimy na części i gotujemy w wodzie (ok.1 litr) z dodatkiem kostek rosołowych. Gdy będą miękkie to wyciągamy je z rosołu i studzimy.
ETAP 2:

Zimne skrzydełka przyprawiamy z każdej strony przyprawą do kurczaka.
ETAP 3:

Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 4:

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
ETAP 5:

Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Do słoików wkładamy cebulę i usmażone skrzydełka.
ETAP 6:

Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy skrzydełka. Słoiki zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Gdy ostygną przechowujemy w lodówce.