Sposób przygotowania:
Skrzydełka w marynacie miodowo cytrynowej
Skrzydełka opłukać i osuszyć a następnie natrzeć do smaku solą , pieprzem oraz tymiankiem. Sparzoną cytrynę zetrzeć na tarce i wycisnąć sok.
W rondlu roztopi masło z miodem aż się połączą a następnie dodać skórkę i sok z cytryny. Wlać sos sojowy wymieszać. Marynatę wlać do skrzydełek i pozostawić w niej na co najmniej 6 godzin.
Skrzydełka piecz w nagranym piekarniku na złoty kolor skórki.
W rondlu roztopi masło z miodem aż się połączą a następnie dodać skórkę i sok z cytryny. Wlać sos sojowy wymieszać. Marynatę wlać do skrzydełek i pozostawić w niej na co najmniej 6 godzin.
Skrzydełka piecz w nagranym piekarniku na złoty kolor skórki.
Magdalena88
niezły kąsek