lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Skrzydełka w maryncie miodowopaprykowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie skrzydełka są idealne na obiad

Skrzydełka w maryncie miodowopaprykowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skrzydełka w maryncie miodowopaprykowej

 

  • 1 kg skrzydełek
  • papryka mielona czerwona słodka 4 łyżeczki
  • miód płynny 2 łyżki
  • sól pieprz
  • przyprawa do kurczaka na złoto połowę paczuszki
  • cebula 3 sztuki

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w maryncie miodowopaprykowej
Skrzydełka myjmy i czyścimy .Posypujemy skrzydełka przyprawą na złoto do kurczaka z obu stron. Blach smarujemy margaryną układamy na niej skrzydełka w przyprawie. Do miski wlewamy 2 szklanki wody dodajemy paprykę i miód mieszamy. Cebule kroimy w talarki wkładamy do marynaty lekko solimy mieszamy . Przygotowana marynatę wylewamy na kurczaka . Zapiekamy około1 godzinę i 20 minut.
Skrzydełka w maryncie miodowopaprykowej
marynata czyli 2 łyzki płynnego miodu czerwona słodka papryka mielona i 3 cebule pokrojone w talarki odrobine pieprzu mielonego
Skrzydełka w maryncie miodowopaprykowej
Kurczak posypany przyprawą i polany marynata z cebulką