agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo proste w wykonaniu, należy tylko pomyśleć o nich dzień wcześniej.

skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie

Składniki:

skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie

 

Sposób przygotowania:

skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie
Skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie:
wrzucamy skrzydełka do miski, dodajemy miód, sos sojowy, sól, szczyptę granulowanego czosnku, słodką czerwoną paprykę, chili, zioła prowansalskie. Całość mieszamy i nakrywamy folią. Tak trzymamy najlepiej przez noc. Wspaniale komponują się z sosem barbecue Winiary.

Tagi:

zioła sosy