WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Skrzydełka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Skrzydełka drobiowe marynowane w oleju i przyprawie do kurczaka przez całą dobę a następnie grillowane.

Skrzydełka z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Skrzydełka z grilla

 

  • kilkanaście skrzydełek drobiowych
  • 2 opakowania przyprawy ognistej do kurczaka z grilla
  • olej
  • sól, pieprz
  • musztarda
  • ketchup
  • pomidor
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z grilla

ETAP 1:

Skrzydełka ułożyć na talerzu i obsypać dokładnie przyprawą ognistą do kurczaka z grilla. Doprawić tez trochę do smaku solą. Następnie przyprawione skrzydełka poukładać w naczyniu szklanym. Wlać olej tak aby przykrywał skrzydełka.

Naczynie przykryć pokrywką i wstawić na całą dobę do lodówki. Następnie zamarynowane skrzydełka ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować na wolnym ogniu aż będą miękkie (co najmniej 2 godziny). Grillowane skrzydełka wyłożyć na talerz.

Podawać z musztardą, ketchupem oraz np. pomidorem pokrojonym w ósemki, doprawionym solą i pieprzem i posypanym szczypiorkiem.

Skrzydełka z grilla
Skrzydełka drobiowe zdjęte z grilla na talerz
Skrzydełka z grilla
Skrzydełka w czasie grillowania na domowym grillu
Skrzydełka z grilla
Skrzydełka zamarynowane w naczyniu żaroodpornym