Sposób przygotowania:
Skrzydełka z grilla
Z każdego skrzydełka obciąć najkrótszą końcową część.
Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą tylko do ich przykrycia, lekko posolić, gotować ok. 14-15 minut. Odcedzić, zostawić do wystudzenia.
Przygotować marynatę: do miski wlać miód, olej, wsypać sól, paprykę, chilli, imbir, czosnek i pieprz, wymieszać. W gotowej marynacie obtoczyć skrzydełka, odstawić w chłodne miejsce na przynajmniej 1 godzinę. Grillować z obu stron do zrumienienia.
Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą tylko do ich przykrycia, lekko posolić, gotować ok. 14-15 minut. Odcedzić, zostawić do wystudzenia.
Przygotować marynatę: do miski wlać miód, olej, wsypać sól, paprykę, chilli, imbir, czosnek i pieprz, wymieszać. W gotowej marynacie obtoczyć skrzydełka, odstawić w chłodne miejsce na przynajmniej 1 godzinę. Grillować z obu stron do zrumienienia.
SylaUla