Sposób przygotowania:
Zimne nóżki z marchewkąETAP 1:
Nogi wieprzowe i golonki dokładnie umyć. Jeśli są włosy na skórze to je opalić. Oczyszczone włożyć do garnka i zalać wodą tak aby przykrywała mięso.
Włożyć obrane i opłukane marchewki oraz obraną cebulę. Dodać przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Zagotować i zmniejszyć ogień.
Od tego momentu gotować na małym ogniu aż mięso zacznie się rozpadać.
Pod koniec gotowania doprawić wywar solą i pieprzem mielonym.
Po ugotowaniu przestudzić. Wyjąć mięso i oddzielić je od skóry i kości. Wywar przecedzić. Marchewki pokroić w kostkę.
Do salaterek wkładać kawałki mięsa i trochę marchewki i zalewać wywarem. Salaterki wstawić do lodówki do stężenia.