Sposób przygotowania:
Koszyczki z niespodziankami
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować delikatnie wałkiem, a następnie każdą kromkę chleba posmarować margaryną.
Kromki wkładać do wysmarowanej formy na muf finki tworząc „koszyczki”.
Pomidora pokroić, szynkę i kiełbasę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Szynkę, pomidora i kiełbasę wymieszać i nakładać do „koszyczków”.
Posypać serem żółtym, poszatkowaną natką pietruszki i posypać lekko pieprzem.
Włożyć do piekarnika i piec w 180 st. przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąć.
Najlepiej smakuje ciepłe. Do smaku można polać keczupem.
Kromki wkładać do wysmarowanej formy na muf finki tworząc „koszyczki”.
Pomidora pokroić, szynkę i kiełbasę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Szynkę, pomidora i kiełbasę wymieszać i nakładać do „koszyczków”.
Posypać serem żółtym, poszatkowaną natką pietruszki i posypać lekko pieprzem.
Włożyć do piekarnika i piec w 180 st. przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąć.
Najlepiej smakuje ciepłe. Do smaku można polać keczupem.
halina