kinga

kinga

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Śledz pod pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polecam...

Śledz pod pierzynką

Składniki:

Śledz pod pierzynką

 

  • 6 płatow śledziowych w oleju
  • 2 buraczki
  • 2 jajka
  • cebula
  • 2 ziemniaki

Sposób przygotowania:

Śledz pod pierzynką
Buraczki i ziemniaki ugotować.Cebule pokroić w talarki i sparzyć,śledzie pokroić na 1,5cm paski i ułożyć je na półmisku,posmarować majonezem,położyć cebulę,posmarowac majonezem.Nastepnie starte na grubych oczkach ziemniaki,majonez,buraczki rownież starte,majonez i starte jajka na wierzch. Do majonezu dobrze jest dodać sol i pieprz.