aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Śledź pod sałatką meksykańską

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealnie sprawdza się jako szybka przystawka, gdy nagle w drzwiach pojawia się niespodziewany gość

Śledź pod sałatką meksykańską

Składniki:

Śledź pod sałatką meksykańską

 

 

  • ZALEWA
  • 2 łyżki octu
  • 2-3 łyżki cukru
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • odrobina soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Śledź pod sałatką meksykańską
Śledzie odsączamy z zalewy ,kroimy w małe kawałki i układamy na talerzu. Marchew gotujemy,i kroimy wg uznania, (ja pokroiłam w słupki). Do gotującej się zalewy dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy marchew i wszystko jeszcze chwilę razem dusimy. Sałatkę odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wykładamy na śledzie.Aby zaoszczędzić czas można przygotować większą porcję sałatki i część przełożyć do słoiczków i zapasteryzować ok 10 min.