Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Śledź w musztardzie z czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mój sposób na śledzie w musztardzie. Gdzieś próbowałam, chciałam odtworzyć w domu - wyszło inaczej, ale też pysznie :)

Śledź w musztardzie z czerwoną cebulą

Składniki:

Śledź w musztardzie z czerwoną cebulą

 

  • 0,5kg filetów śledziowych
  • 150g musztardy dijon
  • 4 duże czerwone cebule
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki octu winnego
  • olej

Sposób przygotowania:

Śledź w musztardzie z czerwoną cebulą
Śledzie moczymy w wodzie, wyjmujemy i kroimy na małe kawałki.
Cebulkę kroimy cienko w piórka, zalewamy 2 łyżkami octu winnego. Ostawiamy na pół godziny, dodajemy do cebuli 4 łyżki oleju, musztardę oraz miód. Przekładamy do śledzi i dokładnie mieszamy wszystko razem. Potrawę trzeba odstawić na trochę do lodówki, by smak trochę się przegryzł.
**Czerwoną cebulę można zastąpić zwykłą, którą możemy zeszklić lub zapiec w piekarniku.

Tagi:

śledź ryba