Sposób przygotowania:
Śledź w musztardzie z czerwoną cebulą
Śledzie moczymy w wodzie, wyjmujemy i kroimy na małe kawałki.
Cebulkę kroimy cienko w piórka, zalewamy 2 łyżkami octu winnego. Ostawiamy na pół godziny, dodajemy do cebuli 4 łyżki oleju, musztardę oraz miód. Przekładamy do śledzi i dokładnie mieszamy wszystko razem. Potrawę trzeba odstawić na trochę do lodówki, by smak trochę się przegryzł.
**Czerwoną cebulę można zastąpić zwykłą, którą możemy zeszklić lub zapiec w piekarniku.
Cebulkę kroimy cienko w piórka, zalewamy 2 łyżkami octu winnego. Ostawiamy na pół godziny, dodajemy do cebuli 4 łyżki oleju, musztardę oraz miód. Przekładamy do śledzi i dokładnie mieszamy wszystko razem. Potrawę trzeba odstawić na trochę do lodówki, by smak trochę się przegryzł.
**Czerwoną cebulę można zastąpić zwykłą, którą możemy zeszklić lub zapiec w piekarniku.