Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Śledź w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubię wracać do starych, klasycznych przepisów, gwarantują mi one sprawdzony smak i pewny sukces :-)

Śledź w śmietanie

Składniki:

Śledź w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Śledź w śmietanie
Płaty śledziowe odsącz i pokrój w poprzek pod lekkim skosem.

Cebulkę obierz i posiekaj w drobną kostkę, podobnie postąp z jabłkiem.

Posiekaną cebulkę i pokrojone jabłko dokładnie wymieszaj wraz ze śmietaną, całość dopraw solą, cukrem i pieprzem cytrynowym.

Śledzie przełóż do mały kokilek wraz z sosem śmietanowym.