iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Śledzie w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne w śledzie w sosie śmietanowo musztardowym. Pasują na przystawkę i na każde święto rodzinne. Polecam bardzo smaczne .

Śledzie w musztardzie

Składniki:

Śledzie w musztardzie

 

  • śledzie solone 1/2 kg
  • musztarda francuska 4 łyżki
  • majonez 4 łyżki
  • śmietana 18 % 1 szklanka
  • musztarda chrzanowa 3 łyżki
  • 3 cebule
  • kurkuma

Sposób przygotowania:

Śledzie w musztardzie
Śledzie solone moczymy ok 2 godziny. Dwa razy wymieniamy wodę . Następnie odcedzamy śledzie i kroimy w kawałki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Zalewamy je gorąca woda i odstawiamy na ok 20 min. Po tym czasie odcedzamy . Solimy i ugniatamy. Mieszamy musztardę chrzanowa z francuska , dodajemy majonez -mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i kurkumę dla koloru . Wszystko razem mieszamy i łączymy z cebulą , W naczyniu układamy śledzie i zalewamy je sosem. Lekko mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.

Tagi:

śledzie