Sposób przygotowania:
Śledź zamiast schabowego w panierce
Śledzia opłucz aby nie był bardzo słony.
Rozgrzej oliwę i dopiero na bardzo rozgrzanej oliwie będziemy smażyć.
Opłukanego śledzia wytrzyj w ręcznik papierowy i wrzuć w roztrzepane jajo i popływaj na jeden i drugi boczek.
Mąkę połącz z przyprawami, manną i dobrze obtocz śledzia. Znów włóż go do jaja i z powrotem w mąkę.
Dopiero teraz połóż go na oliwę.
Smaż aż panierka będzie złota.
Podaj z ziemniakami ryżem i sałatką z "pierdorerów" przepis znajdziesz w moich przepisach.
Połóż na wierzch masełko czosnkowe.
Rozgrzej oliwę i dopiero na bardzo rozgrzanej oliwie będziemy smażyć.
Opłukanego śledzia wytrzyj w ręcznik papierowy i wrzuć w roztrzepane jajo i popływaj na jeden i drugi boczek.
Mąkę połącz z przyprawami, manną i dobrze obtocz śledzia. Znów włóż go do jaja i z powrotem w mąkę.
Dopiero teraz połóż go na oliwę.
Smaż aż panierka będzie złota.
Podaj z ziemniakami ryżem i sałatką z "pierdorerów" przepis znajdziesz w moich przepisach.
Połóż na wierzch masełko czosnkowe.