kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Śledź zamiast schabowego w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rybka zamiast schabowego :)

Śledź zamiast schabowego w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledź zamiast schabowego w panierce

 

  • płaty śledziowe ( ile osób tyle płatów)
  • 4-5 jaj
  • 6 łyżek mąki
  • 1 łyżka manny
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do ryby
  • oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przygotowania:

Śledź zamiast schabowego w panierce
Śledzia opłucz aby nie był bardzo słony.
Rozgrzej oliwę i dopiero na bardzo rozgrzanej oliwie będziemy smażyć.
Opłukanego śledzia wytrzyj w ręcznik papierowy i wrzuć w roztrzepane jajo i popływaj na jeden i drugi boczek.
Mąkę połącz z przyprawami, manną i dobrze obtocz śledzia. Znów włóż go do jaja i z powrotem w mąkę.
Dopiero teraz połóż go na oliwę.
Smaż aż panierka będzie złota.
Podaj z ziemniakami ryżem i sałatką z "pierdorerów" przepis znajdziesz w moich przepisach.
Połóż na wierzch masełko czosnkowe.
Śledź zamiast schabowego w panierce
Etap 1 - filet śledziowy, wymoczony, czeka na dalsze czynności...
Śledź zamiast schabowego w panierce
Etap 2 - roztrzepane jaja, czekają aż wytapla się w nich rybcia...
Śledź zamiast schabowego w panierce
Etap 3 - mąka w połączeniu z manną i przyprawami ...
Śledź zamiast schabowego w panierce
Etap 4 - śledziki wygrzewają się na patelni na rozgrzanej oliwie