gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

śledzie na pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetna przystawka jest ozdobą stołu świątecznego

śledzie na pierzynce

Składniki:

śledzie na pierzynce

 

  • 5 matiasów
  • 5 jajek
  • 4 cebule
  • 4 ogórki korniszone
  • 1 papryka
  • 1 słoiczek majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka octu
  • 1łyżka oleju
  • 1łyżeczka cukru

 

 

Sposób przygotowania:

śledzie na pierzynce
Cebulę , paprykę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i ułożyć na półmisku, przyprawić octem, olejem, solą i cukrem wymieszać. Na pierzynce z warzyw układamy uprzednio ugotowane połówki jajek, które owijamy połową płata matiasa. Półmisek z jajkami należy udekorować majonezem i posypać natką pietruszki.

Tagi:

jajko jajka