Sposób przygotowania:
Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Położyć na sitku i sparzyć wrzątkiem. Włożyć do miski, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać póki cebula jest jeszcze ciepła.
Dodać pokrojone na kawałki filety śledziowe, posiekane w kawałeczki suszone pomidory, posiekane orzechy oraz ocet winny i wymieszać składniki. Dolać oleju z suszonych pomidorów. Przełożyć do słoika.
Przechowywać w lodówce do tygodnia. Najlepsze są na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą.
Dodać pokrojone na kawałki filety śledziowe, posiekane w kawałeczki suszone pomidory, posiekane orzechy oraz ocet winny i wymieszać składniki. Dolać oleju z suszonych pomidorów. Przełożyć do słoika.
Przechowywać w lodówce do tygodnia. Najlepsze są na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą.