dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Śledzie w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka przekąska ze śledzi.

Śledzie w oleju

Składniki:

Śledzie w oleju

 

  • 1/2 kg płatów śledziowych w occie
  • 1/2 cebuli białej
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • liście laurowe
  • olej

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju
Śledzie oczyszczamy i płuczemy, osuszamy. Zdejmujemy skórkę. Płaty śledziowe kroimy w małe kawałki. Obrane cebulę kroimy w pół krążki. Pokrojone śledzie okładamy cebulę. Całość przyprawiamy solą (odrobinę), pieprzem, majerankiem i liśćmi laurowymi. Całość skrapiamy olejem. Odstawiamy na kilka godzin aby smaki się przegryzły. Smacznego.