iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Śledź w oleju z ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie śledź na kwaśny smak idealnie łączący się z aromatem cebuli, dzięki temu połączeniu jego smak jest idealny. Danie to jest obowiązkowo przygotowywane w naszym domu w każde Święto.

Śledź w oleju z ogórkami

Składniki:

Śledź w oleju z ogórkami

 

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju z ogórkami
Filety należy moczymy 30 min w zimnej wodzie. Następnie Ogórki kroimy w kostkę, cebulę siekamy. Na półmisku układamy warstwę śledzi następnie warstwę cebuli i ogórków, posypujemy pieprzem, czynność powtarzamy do czasu wyczerpania składników, zalewamy olejem, wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby smaki przeszły sobą.