zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Śledzie w oleju z imbirem i chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Nowa wersja zwykłych śledzi w oleju, ich smak podkręcony chili i imbirem. Można dodać świeży imbir albo mielony.

Śledzie w oleju z imbirem i chili

Składniki:

Śledzie w oleju z imbirem i chili

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju z imbirem i chili
Śledzie wymoczyć z wodzie z odrobiną octu a potem odsączyć zw ody i pokroić na kawałki. Obie cebule obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wszystko umieścić w misce, dodać przyprawy oraz olej i wymieszać. Gotowe śledzie przełożyć najlepiej do słoika, zakręcić zakrętkę i odstawić je do lodówki na 2 - 3 dni aby wszystkie smaki się przegryzły. 

Tagi:

śledzie