Sposób przygotowania:
Placki kukurydziane z winogronami
Do miski wrzucić jajka i rozbełtać je. Połączyć z mlekiem, cukrem pudrem i mąką na gładką masę bez grudek.
Winogrona umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do miski z przygotowaną wcześniej masą.
Na końcu wrzucić płatki kukurydziane. Wymieszać i odstawić na 15-20 min. w celu napęcznienia płatków.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
Podawać z dżemem, bitą śmietaną lub owocami.
Winogrona umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do miski z przygotowaną wcześniej masą.
Na końcu wrzucić płatki kukurydziane. Wymieszać i odstawić na 15-20 min. w celu napęcznienia płatków.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
Podawać z dżemem, bitą śmietaną lub owocami.