szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Śledzie w oleju z papryką i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie śledzie robię od lat i wszystkim bardzo smakują. Zawsze przygotowujemy je na Święta jak i na rodzinne imprezy.

Śledzie w oleju z papryką i ogórkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śledzie w oleju z papryką i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju z papryką i ogórkiem
Ogórki pokroić w plastry, cebulę w pół krążki, natomiast paprykę w paski. 

Śledzie odsączyć, umyć i pokroić na kawałki. W słoiku lub miseczce układać warstwami: cebulę, ogórek, paprykę, kawałki śledzia, oprószyć pieprzem i skropić octem i tak aż składniki się skończą.

Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na co najmniej 1 dzień. Można przechowywać w lodówce nawet tydzień. 
Śledzie w oleju z papryką i ogórkiem
Zamknięte w słoiku możemy przechowywać w lodówce nawet tydzień.