Sposób przygotowania:
Śledzie w śmietanie
Śledzie włożyć do miski, zalać wodą, wymoczyć.
Następnie odlać wodę, zalać drugą wodą, odstawić.
Wymoczone śledzie z soli, odlać, osączyć.
Wymoczone przez 20 minut śledzie podzielić na dzwonka i ułożyć w salaterce.
Cebulę, jabłko obrać pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać ze śmietaną, doprawić pieprzem.
Gotowym sosem śmietanowym polać śledzie.
Następnie odlać wodę, zalać drugą wodą, odstawić.
Wymoczone śledzie z soli, odlać, osączyć.
Wymoczone przez 20 minut śledzie podzielić na dzwonka i ułożyć w salaterce.
Cebulę, jabłko obrać pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać ze śmietaną, doprawić pieprzem.
Gotowym sosem śmietanowym polać śledzie.