czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Śledzie w sosie tatarskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane śledzie sprawdzą się na świątecznym stole, ale także pod wódeczkę na spotkaniu ze znajomymi.

Śledzie w sosie tatarskim

Składniki:

Śledzie w sosie tatarskim

 

  • 200 g filetów ala matias
  • 1 szalotka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 słoiczka grzybów marynowanych
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie tatarskim
Filety śledziowe zalać wodą i ostawić na noc do lodówki, można dolać trochę octu. Śledzie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w paski.

Ogórki pokroić w kostkę, grzybki pokroić na małe kawałki, szalotkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Smacznego