Sposób przygotowania:
Śledź z sosem tatarskim
Filety śledziowe opłukać z oleju i zalać mlekiem, tak aby przykrywało rybę. Pozostawić przez około 1h. Spróbować czy nie są jeszcze za słone w razie potrzeby jeszcze wymoczyć. Odcedzić i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę razem z ogórkami i grzybkami. Majonez wymieszać z śmietaną, miodem, sokiem z cytryny i musztardą. Dodać posiekane składniki i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Śledzie serwować z porcją sosu tatarskiego lub pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać.
Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi, trzeci dzień, gdy smaki się przegryzą.
Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę razem z ogórkami i grzybkami. Majonez wymieszać z śmietaną, miodem, sokiem z cytryny i musztardą. Dodać posiekane składniki i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Śledzie serwować z porcją sosu tatarskiego lub pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać.
Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi, trzeci dzień, gdy smaki się przegryzą.
SylaUla