jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 457]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajka faszerowane na świąteczny stół z dodatkiem musztardy i majonezu. Wypróbowałam też taki smak z musztardą i majonezem i trafiłam ze smakiem domowników.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • jajka 5-6 szt.
  • woda do gotowania jajek 1 litr
  • Musztarda 1,5 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Przygotować wszystkie składniki. Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, łatwiej się obierają.

Wystudzone jajka obrać ze skorupek i przekroić na połówki, białka odłożyć a żółtka wyjąć i rozdrobnić widelcem. Wymieszać z majonezem i musztardą ,przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Farszem napełnić białka i gotowe na przystawkę.