ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami włoskimi często goszczą na moim wigilijnym stole. Wszyscy bardzo lubią tak podane śledzie.

Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami

ETAP 1:

Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 2-3 cm kawałki.

Awokado obrać ze skórki , wyjąć pestkę i pokroić w półksiężyce. Śledzie i awokado skropić sokiem z cytryny.

Umyty, osuszony koperek drobno pokroić i dodać do śledzia i awokado.

Całość skropić olejem z awokado. Orzechy uprażyć na suchej patelni, albo z dodatkiem masła klarowanego.

Posypać śledzie orzechami. Można lekko przemieszać. Smacznego.

Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami
Pokrojone płaty śledziowe i awokado, koperek