Sposób przygotowania:
Śledź z ananasem i sosem curry
Cebule kroimy w drobną kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Śledzia obieramy ze skórki i każdy filet kroimy na 4 kawałki. W miseczce łączymy ze sobą majonez, jogurt, sok z cytryny i curry – mieszamy aż do połączenia się składników.
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do pojemnika, słoiczka lub salaterki nakładamy porcję sosu, na nim układamy śledzie następnie posiekaną cebulę i ananasa, wlewamy kolejną porcję sosu i układanie powtarzamy od początku aż do skończenia składników, ale tak aby ostatnią warstwę tworzył sos curry.
Tak przygotowanego śledzia wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na noc.
Smacznego.
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do pojemnika, słoiczka lub salaterki nakładamy porcję sosu, na nim układamy śledzie następnie posiekaną cebulę i ananasa, wlewamy kolejną porcję sosu i układanie powtarzamy od początku aż do skończenia składników, ale tak aby ostatnią warstwę tworzył sos curry.
Tak przygotowanego śledzia wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na noc.
Smacznego.