Sposób przygotowania:
Śledzie z keczupem i rodzynkami
Śledzie przełożyć do zimnej wody i moczyć przez ok. 2 godziny. Następnie osączyć i pokroić w skośne paseczki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Smażyć na oleju, aż się zeszkli. Posolić.
Do cebuli dodać rodzynki i ogórek pokrojony w drobną kostkę. Następnie dołożyć olej, keczup i koncentrat i wszystko razem przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.
Przygotować słoik i układać na przemian: przestudzona zalewa i śledź i tak aż do wyczerpania składników.
Wstawić do lodówki najlepiej na jeden dzień, aby smaki się "przegryzły".
Do cebuli dodać rodzynki i ogórek pokrojony w drobną kostkę. Następnie dołożyć olej, keczup i koncentrat i wszystko razem przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.
Przygotować słoik i układać na przemian: przestudzona zalewa i śledź i tak aż do wyczerpania składników.
Wstawić do lodówki najlepiej na jeden dzień, aby smaki się "przegryzły".