Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Karasie w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna przystawka. Delikatna zalewa podkreśla smak karasi. Proponuję jako kolejną potrawę na Wigilię.

Karasie w zalewie octowej

Składniki:

Karasie w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Karasie w zalewie octowej
Ryby należy wypatroszyć, odciąć główki i zeskrobać łuski. Bardzo dokładnie umyć. Pokroić w dzwonka, lekko osolić. Odstawić na 30 min.

W tym czasie z podanych składników ugotować zalewę i przestudzić do ciepłej. Rybę obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

Karasie włożyć do słoja, zalać ciepłą zalewą. Wstawić na 2 dni do lodówki, aby się "przegryzły".