Sposób przygotowania:
Pstrąg pieczony z pomidorami
Pstrągi umyć, osuszyć i oproszyć przyprawami. W powłoki brzuszne włożyć zioła. Na wierzchu ryb zrobić ukośnie nacięcia i w każde delikatnie tak aby nie popękały wcisnąć pomidorki.
Tak przygotowane ryby zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na noc.
Następnego dnia każdą rybę osobno zawinąć w papier do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczoną rybę spożywać na gorąco zaraz po upieczeniu.
Tak przygotowane ryby zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na noc.
Następnego dnia każdą rybę osobno zawinąć w papier do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczoną rybę spożywać na gorąco zaraz po upieczeniu.